19/12/2022

Resum de la jornada XRE4S summit

El passat divendres 16 de desembre del 2022, la XRE4S va celebrar l’esdeveniment “XRE4S Summit: Sessió de finançament i networking” al Palau Macaya de la Fundació “La Caixa”, a Barcelona. Després d’una benvinguda per part de la directora de la Xarxa i responsable de CD&KTT a l’IREC, Marta Fonrodona, l’acte va prosseguir amb la presentació dels assoliments de la xarxa durant el període d’execució 2018-2022 per part de Joana Tarrés i Georgina Manyanic. Tot seguit, l’acte va comptar amb una taula rodona sobre finançament de la innovació amb Antoni Martinez, senior advisor a InnoEnergy, Francisco Badia, partner a Grow Venture Partners, Xavier Sánchez, general partner a Enion Venture Partners i Estela Vilches, d’emprendimiento corporativo e innovación abierta a Enagás Emprende.

L’acte va continuar amb la presentació de tecnologies innovadores del sector energia que la xarxa ha detectat com tecnologies amb més potencial de comercialització. Aquestes tecnologies han participat durant els diferents programes de valorització, com per exemple el programa Lab2Market, mentories, estudis de mercat o de protecció de propietat intel·lectual, oferits per la XRE4S. Els ponents i les tecnologies presentades van ser les següents: Mar Tristany (ICMAB-CSIC) va presentar “Colloidal inks for superconductors”, José Ignacio Rapha (IREC) “FowApp: The floating offshore wind assessment app”, Thibault Péan (IREC) “Flexible heating and cooling solutions for efficient buildings”, Victor Izquierdo (IREC) “Soiling sensor system for real time monitoring of high value and functional surfaces”, Raquel Garcia (UdG) “Ecomemb: Sustainable filters regeneration for water treatment”, Montse Vilarrubí (UdL) “UniScool: Universal smart cooling”, Amador Pérez (ICN2) “LightNET: A robust as a rock CO2 sequestration technology for industrial fumes and direct air capture”, Andrea Bragantini (CITCEA-UPC) “Artifical neural network based distribution grids state estimation” i Ángel Pérez del Pino (ICMAB-CSIC) “Laser fabrication of hybrid supercapacitor elèctrodes”.

Marta Fonrodona i Joana Tarrés van concloure la jornada, tot posant de relleu la importància de trobar trobades com les d’aquest dia per tal de posar en contacte les possibilitats de finançament de la innovació i els investigadors que desenvolupen tecnologies més punteres de la recerca catalana en energia.

 

Agraïm a la Fundació “La Caixa” que cedeix gratuïtament la Sala Macaya del Palau Macaya per la realització d’aquest acte.